Hubo Limburg United - Yoast United

Hubo Limburg United
Yoast United
BNXT League
75 - 74
Powered by
Vrijdag 8/4/2022
20:30
Alverberg Hasselt
Logo BNXT League

Het scheelde niks. De inlegger van Britt on the buzzer draaide uit de ring waardoor de overwinning voor Hubo Limburg United was. Daarmee kroop de thuisploeg door het oog van de naald.

Bij Hubo Limburg United was Jonas Delalieux opnieuw van de partij. Hij kreeg voor de wedstrijd een geschenk van supportersclub Lucky Bastards voor de geboorte van zijn dochter Eloise. Yannick Dammen (enkel) mag over vier weken hervatten. Naast Dammen op de bank: Cedric Blanchart die deze week zijn enkel blesseerde op training.

Van de ploeg die vorige week in Den Haag begon aan de wedstrijd stond vrijdag alleen nog Lambot in de basis. Hubo Limburg United nam een turbostart. Na 7 minuten stond het 21-7 en hadden al zes spelers gescoord. Maar dan gaf de thuisploeg de match uit handen.

“De groep mist momenteel scherpte”, stelde coach Raymond Westphalen vast. “Maar ik wil mijn jongens verdedigen. Ze zaten heel diep en hebben in december en januari heel hard gewerkt. We pakken tegen het tot dan toe ongenaakbare Oostende de beker. Maar nu zijn we die scherpte even kwijt.”

Via Britt en drie driepunters naderde Yoast United met een 0-11 tot 21-18 (10’). Hubo Limburg United kreeg de aanval maar niet opnieuw op gang en de Nederlanders doken met een 34-35-voorsprong de rust in. De tweede helft ging gelijk op. Kapitein Hammonds leek te bedanken voor zijn contractverlenging met de winnende bom (39’ 73-67), maar Yoast United vocht van achter de driepuntboog terug. De zege meepikken lukte net niet.

Bij de meegereisde Yoast-supporters was er ondanks de nederlaag wat feeststemming. “Ik ben heel fier op mijn jonge groep”, blikte de bezoekende coach Paul Vervaeck terug. “Het is geen excuus, maar ik mis mijn topscorer en onze pas aangetrokken Amerikaan die meer power onder de ring moet brengen. Mijn spelers hebben het gameplan uitgevoerd en er hard voor gewerkt. Ons doel was het tempo van Hubo Limburg United eruit te halen en dat is gelukt. Ze scoren maar zeven punten op fast break. Ondanks de nederlaag reis ik dus met een goed gevoel terug naar Bemmel.”

“Mentaal is het een zware periode”, aldus Westphalen nog. “Maar ik ben overtuigd dat we erbovenop komen. En ondanks de scherpte die minder is, winnen we die wedstrijden toch. Dat zegt ook wel iets over de groep.”

Topschutter bij United werd Tyrell Nelson die 16 punten scoorde, waarvan 14 na de pauze. Voor het eerst sinds de bekerfinale waarin hij MVP werd, was hij enigszins bepalend. “Toch ben ik echt nog niet tevreden van mijn niveau sinds 13 maart. Vandaag nemen we een schitterende start. Alles liep volgens plan. Plots begon ons spel te haperen en speelden we een stuk minder agressief. Yoast kwam meer en meer in het spel en verdedigde heel efficiënt. Gelukkig konden we terugvallen op de scores van Yannick (Desiron) in de eerste helft en Cliff (Hammonds) op de cruciale momenten. Blijkbaar hebben we onvoldoende lessen getrokken uit de match in de voorbereiding, toen gingen we zelfs de boot in tegen hen. Het feit dat ze vandaag twee sleutelspelers misten speelde zeker in ons voordeel. Anders waren we misschien met lege handen achtergebleven. Het was alleszins een heel leerrijke match waaruit we de nodige lessen moeten trekken voor onze twee volgende uitwedstrijden in Weert en Amsterdam”. (guvo)

Quarters: 21-18, 13-17 (34-35), 20-18 (54-53), 21-21.

HUBO LIMBURG UNITED: 28/68 shots (waarbij 7/25x3), 12/21 vrijworpen, 42 rebounds, 9 balverliezen. LAMBOT 5+3, DELALIEUX 7+2, DESIRON 8+6, HAMMONDS 3+6, PALMI 2+2, Vanderhoydonck 2+0, Littleson 2+3, Lesuisse 2+0, Nelson 2+14, Benson 0+5, Dedroog 1+0.

YOAST UNITED: 29/673 shots (waarbij 10/19x3), 6/12 vrijworpen, 37 rebounds, 14 balverliezen. BERGHUIS 7+5, WARNER 4+7, AGASI 0+2, BRITT 13+7, SPEELMAN 3+14, Abrams 3+0, Ferguson 5+12.

Bron: HBVL.be

Foto's: Serge Minten

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Spelers in dit artikel

Gerelateerd nieuws

Wil jij als superfan geen enkele wedstrijd missen?

Bestel dan nu je abonnement voor seizoen 2022-2023! Met het winnen van de Beker van België en de spannende wedstrijden in de Play Offs is Hubo Limburg United momenteel on fire

Bestel nu je abonnement en mis geen enkele wedstrijd van seizoen 2022-2023!
Meer informatie
Volg ons op Facebook Instagram YouTube LinkedIn